Na het stellen van de diagnose wordt samen met u een behandeling bepaald. Afhankelijk van de aandoening bestaan er verscheidene behandelingsvormen. 


RICE (rust, ijs, compressie en elevatie): in sommige gevallen is RICE voldoende om de aandoening te laten genezen. Daarnaast is RICE bij vele sportblessures de eerste behandelsvorm. Hierbij is ook relatieve rust belangrijk waarbij tijdens de revalidatiefase een aanpassing wordt gedaan van de trainingsintensiteit en -frequentie. 

Bij vele sportblessures is kinesitherapie belangrijk in het herstelproces. 

Platvoeten, verkeerde fietspositie, etc. kunnen aan de basis liggen van de blessure, of één van de vele factoren zijn die de blessure veroorzaken. Correctie via steunzolen of nieuwe fietspositionering kunnen de behandeling van uw blessure zijn of deze ondersteunen. 

Medicatie kan hulp bieden in de pijnbehandeling van vele sportblessures. Doch zal dit veelal niet de hoeksteen vormen van de behandeling.  


Daarnaast kan u in deze praktijk terecht voor verschillende mogelijke infiltraties die het genezingsproces van uw aandoening kunnen bevorderen. 

PRP (Platelet riched plasma) is plasma verrijkt met bloedplaatjes. Deze bloedplaatjes bevatten een hoge concentratie aan groeifactoren, die op hun beurt een boost geven aan het natuurlijk helingsproces en aldus het herstel bespoedigen. Allereerst wordt er bloed afgenomen, vervolgens wordt dit gecentrifugeerd en kan men hieruit PRP optrekken. PRP kan gebruikt worden voor de behandeling van peesletsels zoals tenniselleboog en achillespeestendinopathie, pees- of spierscheuren en kraakbeenletsels. 

Hyaluronzuur is een natuurlijke lichaamseigen stof. Het speelt een belangrijke rol in het beschermen van het kraakbeen. Aldus is hyaluronzuur voornamelijk geïndiceerd bij kraakbeenlijden of artrose. 

Biopunctuur zijn infiltraties op trigger punten of op de specifieke plaats van de aandoening, waarbij producten zoals traumeel worden gebruikt. Deze behandeling kan gebruikt worden voor de behandeling van peesletsels, spierletsels, lage rugpijn, nekpijn, etc. 

Mesotherapie zijn verscheidene infiltraties vlak onder de huid, waarbij mix van producten zoals procaine, traumeel, etc. wordt gehanteerd. HIerbij zijn een aantal herhalingssessies aangewezen, om het gewenste effect te bekomen. Deze therapie kan eveneens bij peesletsels, spierletsels, lage rugpijn, nekpijn, etc. worden gehanteerd

Cortisone infiltraties zijn geindiceerd voor inflammatoire (onstekings) aandoeningen vooral ter hoogte van gewrichten. Voor peesletsels (zoals tenniselleboog) zijn deze niet meer langer geïndiceerd.